Op zoek naar iets groots en iets kleins vinden


In het bos vlak achter ‘t Harde, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht, waren mijn vader en ik een wandeling aan het maken. De natuur is er prachtig en het ligt zo dichtbij waar wij woonden en waar mijn vader nu woont. Heel toevallig begonnen we op een pad, dat achter de begraafplaats ligt, waar mijn moeder nu ligt sinds ongeveer een half jaar. Het hek aan de achterkant van de begraafplaats stond open en zo zijn we de dag begonnen met het herdenken van mijn moeder. Allerlei jeugdherinneringen komen boven, zowel de goede als de minder of ook wel pijnlijke herinneringen. Zo mooi om samen met mijn vader te fotograferen. Hij is bijna 80 jaar en nog heel vitaal. En waarin wij zo op elkaar lijken, is dat als de stress wegvalt, er een creativiteit en interesse in dingen naar voren komt, die anders verstopt blijft. Ook mijn vader had zijn camera mee en experimenteert met bewegende foto’s maken. Zo trots op hem, hoe hij met het verlies van zijn vrouw, mijn moeder, omgaat. Wat hadden ze het goed samen in voor- en tegenspoed.

Hoe dieper we het bos inliepen, hoe stiller het werd. De zon scheen in mooie stralen door de bomen. De grond was op veel plaatsen omgewoeld door wilde zwijnen en we waren het wildrooster overgegaan, dus ook reëen en herten (en zelfs een wolf) komen veel voor in dit gebied. Wij hielden ook een tijd onze mond, wie weet wat er tevoorschijn zou komen. Opeens zei mijn vader, Kijk!! En wat liep er aan onze voeten in het herfstblad? Een piepklein muisje. Op zoek naar iets groots, kwamen we een prachtig klein beestje tegen. Niet bang voor ons, druk bezig op zoek naar eten…..

19 antwoorden op “Op zoek naar iets groots en iets kleins vinden”

  1. Hello mr/mrs?
   Thank you for your kind reaction. I write about my own experiences in life and otherwise I notice the inpspiration source. So if you follow my new blogs, you find more. I would like to know who you are and where you come from. How did you find my blog? Kind regards, Erna

  1. Dear mrs/mr?
   Thank you very much for your kind reaction about my writing and my website. I made it myself with photo’s that I take on my way in life. I am vere grateful with your comment and you find it inspiring. Thats what I was hoping for it should be. I would like to know where you come from and how you found out about my blog and website. Thanks in advance, kind regards, Erna

 1. Having read this I believed it was extremely informative. I appreciate you taking the time
  and effort to put this information together. I once again find myself spending way too much time
  both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 2. You are so interesting! I do not suppose I have read
  through something like this before. So nice to find someone with some
  genuine thoughts on this topic. Really.. many
  thanks for starting this up. This web site is something that’s needed on the
  internet, someone with a little originality!

 3. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say wonderful
  blog!

 4. Good post. I learn something new and challenging on sites I
  stumbleupon on a daily basis. It will always be
  exciting to read through articles from other authors and
  practice something from other web sites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *