Hooggevoeligheid

Las hele mooie dingen in het boek van Susan Marletta-Hart , Leven met hooggevoeligheid van opgave naar gave.
Deze tekst is dus niet zelf bedacht, maar grotendeels overgenomen uit haar boek. Ik vind dit stukje zo mooi dat ik het hier graag wil delen met diegenen die mijn berichten lezen.

“Ordenen is ook een vorm van verwerken. Door aan de slag te gaan met kunst en creatieve activiteiten, zoals fotografie en schrijven, kun je het verloren contact met jezelf, met jouw innerlijke kind, terugvinden.

Creativiteit kun je aanwenden als middel tot genezing. Je voelt je weer de schepper van jezelf, het geeft blijheid. In creativiteit kun je ook nare en pijnlijke ervaringen een plek geven, zonder anderen erin te hoeven betrekken. Zo is creativiteit een hulpmiddel bij het ordenen en het verwerken van trauma’s.

Antroposofen zien de kracht van het scheppen als een manier om weer heelheid met jezelf en de wereld tot stand te brengen. Ieder mens kan in zichzelf zijn hogere wezen ontdekken, die als kunstenaar mede schept aan een nieuwe wereld.

Zo kan een mens tijdens zijn ziekte of tijdens een crisissituatie ertoe komen de kunstenaar in zichzelf te ontdekken en hiermee boven het alledaagse bestaan te groeien. Het mooie aan creativiteit is dat al je gedachten creatief en scheppend zijn. Met gedachten kun je de toekomst creëren, zelfs de gedachten waarin je aanvankelijk zelf niet geloofde, zullen wanneer je ze trouw blijft, uiteindelijk werkelijkheid worden. Dit is een ervaringsfeit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *