Wees niet bang

Wees niet bang, je mag opnieuw beginnen,
vastberaden, doelgericht of aarzelend op de tast.
Houd je aan regels, volg je eigen zinnen,
laat die hand maar los of pak er juist één vast.

Wees niet bang, voor al te grote dromen,
ga als je het zeker weet en als je aarzelt, wacht.
Hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen,
het mooiste overkomt je, het minste is bedacht.

Wees niet bang, voor wat ze van je vinden,
wat weet je van een ander als je jezelf niet kent.
Verlies je oorsprong niet door je te snel te binden,
het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went.

Wees niet bang, je bent een van de velen,
tegelijk is er maar één als jij,
dat betekent dat je vaak zult moeten delen
en soms zal moeten zeggen, laat me vrij.

Freek de Jonge

Dit gedicht kreeg ik tijdens een verrassings afscheid van één van mijn dialyse collega’s! Zo toepasselijk en zo mooi. Eigenlijk gaat dit gedicht precies over waar ik zo mee worstel en heb geworsteld de afgelopen jaren of misschien al mijn hele leven. En één van de belangrijkste lessen die ik van mijn coach heb geleerd is vooral luisteren naar mijn gevoel, mijn intuïtie. En de zin ‘ga als je het zeker weet en als je aarzelt, wacht!’, blijkt voor mij zo waar te zijn. Soms nog lastig om naar dat gevoel te luisteren, omdat het hoofd/het verstand het weer wil overnemen. Toch lukt het steeds beter. Het gedicht komt als een reminder boven mijn schrijf- en werktafel te hangen. Dank je wel lieve collega!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *