Zijn wie je bent!

Las een prachtig artikel van Laurens Knoop, oprichter van The School of Life in Amsterdam. Hoe je ruimte maakt, door samen te vallen met jezelf.

Hij schrijft over de rode draad, die een boel groten der aarde uit de geschiedenis met elkaar delen. Welke stappen hebben zij ondernomen om te komen tot meesterschap? Tot grote hoogte van creativiteit? Al die verschillende mensen hebben hun eigen methodiek ontwikkeld om die ruimte op te zoeken waarin ze weer creatief konden worden.

Hij schrijft vervolgens nog een heleboel mooie dingen, maar dan komt het belangrijkste voor mij:
“Eén van de grote veroorzakers van een burn-out is volgens mij, dat je datgene wat je denkt te moeten zijn, verwart met wie je bent van binnen. Dat kun je een tijdje volhouden, dan neemt het stressniveau toe. Dan kunt je dat nog een tijdje volhouden, maar op een gegeven moment klap je gewoon. Omdat je twee levens lijdt.

Dit bovenstaande sluit zo mooi aan op mijn eigen leerproces over mijn burn out. Mijn leerdoel voor de komende maanden is: zijn wie ik ben. Het blijft een ontdekkingsreis en ook spannend waar dit allemaal toe gaat leiden.